• +31 (0)45 545 341 6
  • info@venetianblinds.nl
  • Euregiopark 16-B, 6467 JE Kerkrade
  • oktober

    18

    2021
  • 1243
  • 0
De voordelen van rolluiken

De voordelen van rolluiken

Rolluiken hebben tegenwoordig veel meer voordelen dan enkel het vermijden van nieuwsgierige binnen kijkers! Wist je dat rolluiken omgevingsgeluiden dempen, de kans op inbraak verminderen en je huis isoleren tegen warmte en kou? Kies voor privacy, veiligheid én een aangenaam woonklimaat! Lees hieronder de 4 grootste voordelen van rolluiken:

 

Het isolerende effect

Eén van de meest voorkomende argumenten voor de aanschaf van rolluiken is zonwering. Tijdens warme dagen wordt het felle zonlicht buiten de deur gehouden en in hartje winter kan de warmte vastgehouden worden. De extra isolatielaag tussen het raam en het rolluik zorgt ervoor dat de kou niet naar binnen komt en profiteer je tevens van lagere stookkosten! Op deze manier creëer je een aangenaam woonklimaat waarbij de temperatuur eenvoudig gereguleerd kan worden.

 

Bescherming tegen inbraak

Een inbraak kan een grote impact hebben en zorgen voor een angstig gevoel binnenshuis. Rolluiken helpen bij het beschermen van je huis tegen ongewenste gasten. Inbrekers kiezen vaak voor woningen waar ze ‘eenvoudig’ naar binnen kunnen. De zichtbaarheid van rolluiken aan de buitenzijde van de ramen schrikt vaak inbrekers af, omdat binnenkomen hierdoor een stuk lastiger is. Het forceren van rolluiken is een heel karwei en maakt dan ook veel lawaai.

 

Akoestische isolatie

Omgevingsgeluiden kunnen voornamelijk ’s nachts erg hinderlijk zijn. Een feestje bij de buren, luid pratende mensen of een blaffende hond… Rolluiken zorgen voor minder last van al deze geluiden! De geluidsgolven worden afgekaatst tegen de rolluiken en dempen tot wel 8dB!

 

Perfecte verduistering

Hecht je waarde aan een goede nachtrust? Kies voor rolluiken waarmee jij je slaapkamer volledig verduistert! De afwisseling tussen daglicht en voldoende verduistering is essentieel voor onze biologische klok. Dit komt door de aanmaak van melatonine waardoor je heerlijk in slaap dut! Bij het openen van je rolluiken en je lichaam blootstelt en daglicht komt je biologische klok in dagmodus en begin je de dag fris en fruitig!

 

Wil je meer weten over geschikte rolluiken voor jouw woning? Kom langs in onze showroom!

© Venetian Blinds 2023 Cookieverklaring | Privacy Verklaring