• +31 (0)45 545 341 6
  • info@venetianblinds.nl
  • Euregiopark 16-B, 6467 JE Kerkrade
  • maart

    24

    2020
  • 1327
  • 0
Raambekleding goed en snel reinigen

Raambekleding goed en snel reinigen

Nu de temperaturen oplopen en de zon vaker schijnt, begint het te kriebelen; het is tijd voor de voorjaarsschoonmaak. Ook je raambekleding heeft zo nu en dan een schoonmaakbeurt nodig. Vieze luchtjes, koken, insecten en stof zijn zaken die jouw raamdecoratie langzaam vervuilen. Maar het schoonmaken van raambekleding kan best lastig zijn. Daarom geven we een aantal handige en praktische tips.

 

Ontstoffen zonder sop

De meest snelle en eenvoudige manier om je raambekleding weer stofvrij te maken, is met een plumeau of stofzuiger. Gebruik bij een stofzuiger de zachte, ronde borstel. Bij lichte vervuiling kun je de raambekleding schoonvegen met een schone, vochtige doek of zachte spons. Bij houten jaloezieën kun je gebruikmaken van een speciale jaloeziereiniger of Swiffer Duster. Tip! Gebruik bij je jaloezieën een vleestang waar je microvezeldoekjes met elastiekjes omheen bindt. Op deze manier kun je de lamel aan twee kanten tegelijk schoonmaken en ben je een stuk sneller klaar.

 

Schoonmaken van raambekleding in de keuken

Raambekleding in de keuken worden sneller vuil en vet dan in andere woonruimtes. Daarom is ons advies om deze ieder halfjaar grondig schoon te maken. Heb je jaloezieën? Om deze vetvrij te krijgen, kun je jaloezieën het beste nat reinigen. Vul een emmer met warm water en schoonmaakazijn, pak twee washandjes, doe er aan elke hand één om en maak de jaloezie met een schuivende beweging schoon.

 

Schoonmaken in de buitenlucht

Op een mooie dag kun je jaloezieën ook buiten schoonmaken. Demonteer de jaloezieën en hang deze buiten. Besprenkel alle jaloezieën met een geschikte ontvetter, laat het even intrekken en spuit het daarna met de tuinslang goed af. Vervolgens doet de wind en zon haar werk en zijn jouw jaloezieën weer stof-, vlek- en vetvrij.

 

Schoonmaken in bad

Raambekleding kun je ook in een bak, bad of bassin wassen. Let er wel op dat je de stof losmaakt van de bovenbak, onderlat of rolbuis. Wanneer deze onderdelen nat worden of niet goed droog zijn, bestaat de kans dat deze gaan roesten. Als het niet mogelijk is om het onderdeel te ontkoppelen, zorg er dan voor dat je deze boven water houdt.

Laat het bad vollopen met lauwwarm water met een geschikt wasmiddel en laat je raambekleding hier een halfuur in weken. Spoel deze vervolgens met water na en poets waar nodig nog voorzichtig met een doekje of zachte spons. Om ervoor te zorgen dat je geen opgedroogde waterdruppels op de jaloezieën krijgt of de plooien van de Shades slordig samengevouwen zijn, kun je deze het beste nog even droogmaken met een theedoek of föhn en laten uithangen.

 

(bron: Luxaflex)

© Venetian Blinds 2023 Cookieverklaring | Privacy Verklaring