• +31 (0)45 545 341 6
 • info@venetianblinds.nl
 • Euregiopark 16-B, 6467 JE Kerkrade
 • augustus

  12

  2020
 • 959
 • 0
Tips om de warme dagen zo goed mogelijk door te komen

Tips om de warme dagen zo goed mogelijk door te komen

Het zijn zeer warme dagen in Nederland. De vraag is dan ook; hoe houd ik mijn huis zo koel mogelijk?

Zeker in tijden waarbij thuiswerken eerder regel dan uitzondering is, is het koel houden van je huis een absolute must. Maar hoe kun je dit het best doen? Wij geven je graag een aantal tips.

 

ventilator_hittegolf

 1. Lucht je woning

  De meest voor de hand liggende is het luchten van je woning. ’s Ochtends is het vaak nog lekker koel. Het moment op ramen en deuren tegen elkaar open te zetten. Let hierbij wel op dat de ramen of deuren niet kunnen dicht slaan, gebruik een stoel of wasmand om deze open te houden.

  Extra tip! Zet een ventilator in de deuropening met de blaasrichting naar binnen. Zo koelt het extra snel af.

 2. Houd de warmte buiten

  Met deze sterke zonkracht kan je woning binnen no time weer opgewarmd zijn. Belangrijk is dan ook om de zonnestralen zoveel mogelijk buiten te houden. Dit kun je doen door bijvoorbeeld:

  Screens

  Door de verduisterende en zonwerende werking van screens blijft het zonlicht buiten. Met name een goede oplossing in de zomer.

  Bekijk hier onze screens

  Zonneschermen

  De zon buiten houden en tegelijkertijd genieten in de tuin van een heerlijk plekje schaduw? Dan bieden zonneschermen de perfecte uitkomst. Naast het creëren van extra schaduw buiten kun je met zonneschermen ook blijven genieten van het uitzicht doordat je er onderdoor kunt kijken.

  Bekijk hier onze zonneschermen

  Rolluiken

  Misschien wel de beste optie is het plaatsen van rolluiken. Rolluiken zorgen voor totale verduistering waardoor je ook nog eens heerlijk kunt slapen. Kleurkeuze kan hierbij ook nog eens heel belangrijk zijn. Witte rolluiken zijn bijvoorbeeld licht afstotend. Ideaal om de sterke uv straling te weerkaatsen en het huis koel te houden.

  Bekijk hier onze rolluiken

 3. Zorg voor een goede mix

  De ultieme oplossing is het gebruiken van zonwering in combinatie met een luchtkoeler of airco.

© Venetian Blinds 2023 Cookieverklaring | Privacy Verklaring