• +31 (0)45 545 341 6
  • info@venetianblinds.nl
  • Euregiopark 16-B, 6467 JE Kerkrade
  • juni

    29

    2020
  • 1273
  • 0
Tips voor de schoonmaak van je raambekleding

Tips voor de schoonmaak van je raambekleding

Het huishouden is meestal niet het favoriete klusje. Maar ondanks dat de meesten er niet om staan te springen, is het zeer belangrijk dat je huis lekker schoon en fris is! Ook je raambekleding heeft zo nu en dan een schoonmaakbeurt nodig, want vieze luchtjes, koken, insecten en opwaaiend stof zijn allemaal zaken die jouw raamdecoratie langzaam vervuilen. Maar een Luxaflex® product schoonmaken kan best lastig zijn. Daarom geven we je in deze blogpost graag een aantal handige en praktische tips om deze te reinigen. Meer tips? Kijk dan deze video.

Luxaflex® Horizontale Jaloezieën

Stofvrij maken zonder sop

De meest snelle en eenvoudige manier om je jaloezieën, rolgordijn, Duette® Shades of Plissé Shades weer stofvrij te maken, is met een plumeau of door het stof eraf te zuigen met de zachte, ronde borstel van je stofzuiger. Bij lichte vervuiling kun je de raambekleding afnemen met een schone, vochtige doek of zachte spons. Bij houten jaloezieën kun je gebruikmaken van een speciale jaloeziereiniger of Swiffer Duster. Een andere slimme manier om je jaloezieën te poetsen is met een vleestang waar je microvezeldoekjes met elastiekjes omheen bindt. Op deze manier kun je de lamel aan twee kanten tegelijk schoonmaken en ben je een stuk sneller klaar.

Sfeerfoto’s Luxaflex®

Tips voor de keuken

Raambekleding in de keuken wordt doorgaans sneller vuil en vet dan in andere woonruimtes. Daarom is het aan te raden om deze halfjaarlijks grondig schoon te maken. Heb je jaloezieën? Om deze niet alleen stof- maar ook vetvrij te krijgen, kun je deze het beste nat reinigen. Vul een emmer met warm water en schoonmaakazijn, pak twee washandjes, doe er aan elke hand één om en maak de jaloezie met een schuivende beweging schoon. Een tijdrovend klusje waar wat geduld voor nodig is, maar het resultaat mag er zeker zijn!

In de buitenlucht

Geen zin om in een moeilijke houding met washandjes je raambekleding schoon te maken? Op een mooie dag kun je jaloezieën ook lekker in het zonnetje schoonmaken! Demonteer de jaloezieën en hang deze buiten met touwtjes aan de droogmolen of waslijn. Besprenkel alle jaloezieën met Dasty ontvetter, laat het even intrekken en spuit het daarna met de tuinslang goed af. Vervolgens doet een fris lentebriesje of zomerwindje haar werk en zijn jouw jaloezieën weer stof-, vlek- en vetvrij.

Grijze raamdecoratie

Beeld: Twist® Rolgordijnen van Luxaflex®

Poedelen in bad

Ook als het buiten stormt kun jij natuurlijk je raambekleding schoonmaken. In plaats van deze in de tuin te reinigen, kun je deze ook in een bak, bad of bassin wassen. Let er wel op dat je de stof losmaakt van de bovenbak, onderlat of rolbuis. Wanneer deze onderdelen nat worden of niet goed droog zijn, bestaat de kans dat deze gaan roesten. Als het niet mogelijk is om het onderdeel te ontkoppelen, zorg er dan voor dat je deze boven water houdt.

Laat het bad vollopen met lauwwarm water met biotex, soda of niet-synthetisch wasmiddel en laat je raambekleding hier een halfuur in weken. Spoel deze vervolgens met water na en poets waar nodig nog voorzichtig met een doekje of zachte spons. Om ervoor te zorgen dat je geen opgedroogde waterdruppels op de jaloezieën krijgt of de plooien van de Shades slordig samengevouwen zijn, kun je deze het beste nog even droogmaken met een theedoek of föhn en laten uithangen.

Horizontale Jaloezieën van Luxaflex®

Advies nodig? Kom langs in onze showroom in Kerkrade! 

© Venetian Blinds 2021, powered by Morres & Company | Cookieverklaring | Privacy Verklaring